F1 news
    www.vandmasini.ro
+Galerie Foto
+Calendar Competitional
+MotoGp News 2009
+Photo Moto Gp
+MotoGp News
+Photo Album Rally
+Photo Gallery Wrc
+Calendar Competitonal
+Rally Drivers
+Rally Co-Drivers
+Rally Monte-Carlo
+Rally Sweden
+Rally Mexico
+Rally Catalunya
+Rally Corsica
+Rally Argentina
+Rally Sardinia
+Rally Acropolis
+Rally Deutschland
+Rally Nestle Finland
+Rally Japan
+Rally Cyprus
+Rally Turkey
+Rally Australia
+Rally Team
+WRC Rally
+Albums F1 Photo Gallery +Formula 1 Photo Gallery +F1 Sexy Pit Babes Pics
+Calendar Competitonal
+Michael Schumacher F1
+Michael Schumacher
+Goodbye Michael Schumacher
+Formula 1 Pilots
+F1 Team
+F1 Sakhir Circuit
+F1 Sepang Circuit
+F1 Melbourne Circuit
+F1 Imola Circuit
+F1 Nurburgring Circuit
+F1 Barcelona Circuit
+F1 Monaco Circuit
+F1 Silverstone Circuit
+F1 Montreal Circuit
+F1 Indianapolis Circuit
+F1 Magny-cours Circuit
+F1 Hockenheim Circuit
+F1 Hungaroring Circuit
+F1 Istanbul Circuit
+F1 Monza Circuit
+F1 Spa-Francorchamps
+F1 Shanghai Circuit
+F1 Suzuka Circuit
+F1 Interlagos Circuit
+F1 News Arhive
+Formula 1 | F1 2006
+F1 News List
+Katie Price Photo Gallery +Jodie Marsh Pictures
+Photo Gallery
+Calendar Competitonal
+Galerie Foto
+Calendar Competitonal
+Calendar Competitonal
+Galerie Foto
+Photo Gallery
+Calendar Competitonal +Red Bull Romaniacs 2006 +Rally Raid Sitemap
+Galerie Foto
+Calendar Competitonal
+Arhiva Stiri
+Anunturi
ACROPOLIS RALLY A AJUNS LA EDITIA 50
Campionatul Mondial de Raliuri ajunge in Europa dupa singura mansa americana din calendar, Raliul Argentinei. Etapa a 6-a a sezonului se desfasoara in Grecia, Raliul Acropolis ajungind la venerabila virsta de 50 editii. Botezat “raliul de aur” de organizatori, editia 2003 are citeva
noutati fata de ultimii ani. In primul rind, cartierul general s-a mutat mai in nord, de la Itea la Lamia si pentru prima data in istoria competitiei se va organiza si o proba superspeciala la Lilea. In ce priveste traseul, primele doua etape vor utiliza probe devenite clasice deja anii trecuti, in timp ce ultima zi va avea speciale noi. Organizatorii au decis sa revina in Muntii Centrali si astfel probe mai vechi au fost reactualizate, printre care si faimoasa Tarzan.
Cu toate ca nu face parte din Campionatul Mondial de Raliuri Production Car (PCWRC), Titi Aur a decis sa participe la Raliul Acropolis considerindu-l o buna repetitie pentru Cipru. Dupa 2 abandonuri tehnice in Suedia si Noua Zelanda (de fiecare data cutia de viteze), campionul nostru este decis sa termine intrecerea si spera ca ghinioanele precedente sa nu se mai repete. “Am fost in Grecia de doua ori ca si spectator. Este un raliu superb, solicitant, care si-a mai pierdut din duritatea anilor trecuti. Pentru noi Acropolis reprezinta un test in conditii de competitie si avem scopul declarat de a ne adapta cit mai bine cu Mitsubishi si sa amelioram comunicarea dintre mine si Adrian. Pentru a evita vreun incident neplacut cu Evo 7, inainte cu 2 saptamini de Raliul Ciprului (etapa de PCWRC), ne vom afla la bordul unui Mitsubishi Carisma, de fapt un Evo 6. Fara a avea un obiectiv sportiv propus sper sa terminam competitia si sa fie un test incununat cu success”, a declarat pilotul Rafo.
In ce priveste victoria in general, Peugeot se anunta mare favorita, cu toate ca din cei 3 piloti doar Richard Burns a cistigat competitia in 1999. Dupa 3 victorii din 5 etape, Marcus Gronhom este primul la bursa pariurilor.
Ford va aduce in Grecia numai putin de 4 automobile. Markko Martin, Francois Duval si Mikko Hirvonen vor fi insotiti de Jari Matti Latvala, care s-a remarcat in campionatul britanic.
Subaru conteaza pe mai departe pe Tommi Makinen si Petter Solberg. Principalul atuu al echipei sutn pneurile Pirelli care au obtinut 4 victorii din ultimele 5 editii derulate.
Citroen conteaza pe primii sai piloti in incercarea de a opri Peugeot din drumul spre un nou titlu. Daca modelul Xsara va rezista solicitarilor traseului grec, atunci Colin McRae si Carlos Sainz pot emite serioase pretentii la victorie. Scotianul a cistigat la Acropolis in 1996, 1998, 2000, 2001 si 2002, iar Sainz in 1994 si 1997. Al 4-lea automobil va fi pilotat de Dani Sola, campionul 2002 la Junior WRC, si angajat in PC WRC 2003.
Skoda conteaza pe fiabilitatea proverbiala a modelului Octavia WRC in una dintre ultimele aparitii. Didier Auriol si Toni Gardemeister spera sa marcheze cit mai multe puncte pentru constructorul ceh.
La rindul sau, Hyundai va alinia la start 3 automobile oficiale: Armin Schwarz, Freddy Lois si Jussi Valimaki. Al 4-lea automobil va fi pilotat de Manfred Stohl, care inaugureaza astfel seria de 4 etape la volanul acestui automobil.
De altfel, pilotii semioficiali sunt prezenti in forta. Bozian are inscrise 3 automobile 206 pentru Gilles Panizzi, Juuso Pykalisto si Roman Kresta, in timp ce Ford are numai putin de 5 reprezentanti : Warmbold, Ginley, Kuchar si localnicii Vovos si Papadimitriou.
Grecia reprezinta si a 3-a etapa pentru campionatul Junior WRC. Lupta pentru victorie se va da intre Renault (Brice Tirabassi), Suzuki (Kosti Katajamaki si Daniel Carlsson) si Fiat (Marcos Ligato).

O paranteza

Agentia Motorscope s-a simtit datoare sa prezinte presei un material privitor la participarea ralistilor romani in Campionatul Mondial. Reluarea participarilor romanesti la Acropolis Rally, prin prezenta lui Titi Aur, este o buna ocazie pentru a face citeva corecturi. In comunicatul sau si ulterior in articolele semnate de membrii agentiei se specifica de fiecare data numarul de masini la start si rezultatele finale ale pilotilor romani. Ceea ce nu este mentionat este numarul automobilelelor care au terminat competitiile respective:
1985 Portugalia 94 la start / 28 la sosire
loc 18 S.Vasile-O.Scobai
loc 19 L.Balint – C.Zarnescu
loc 23 G.Urdea – C.Dobrin
1985 Acropolis 110 la start / 45 la sosire
loc 25 S.Vasile – O.Scobai
loc 35 N.Grigoras – D.Banca
loc 37 G.Urdea – C.Dobrin
1987 Acropolis 95 la start / 35 la sosire
loc 28 N.Grigoras – D.Banca
Aceste precizari nu au intentia de a stirbi cu ceva din rezultatele pilotilor nostri, ci doar sa ofere datele complete ale clasarilor romanesti in campionatul mondial.
Radu Roman


     Gronholm castiga a treia oara in acest an
     TITI AUR VA LUA STARTUL IN RALIUL ACROPOLIS
     Un raliu memorabil
     Avancronica Raliul Argentinei
WRC IN AMERICA DE SUD

     POSSUM BOURNE A INCETAT DIN VIATA
     GRONHOLM INVINGE , BURNS RAMANE LIDER
     ARAI CITIGA PRIMA CURSA CU NOUL SUBARU
     AL DOILEA ABANDON CONSECUTIV PENTRU AUR
     La capatul primei etape
     Abandon tehnic pentru Aur

     Last News at infoRally

     Raliul Deltei castigat de Francois Delcour
     Bottas drove a solid race and Maldonado crashed on Monaco GP
     No points for Sauber on Monaco GP
     Best Sahara Force India result ever on Monaco GP
     Red Bull placed two cars on the podium in Monaco
..::Rally Cars For Sale::..
Anunturi Masini de Vanzare
Adauga Anunt
infoRally RSS
Add to My AOL
Add to My Yahoo!
Add to Google
Custom Search
..:: Game Suggestion ::..

Drive the super fast race cars and see if you could have been or perhaps still can become the world's best racer.
Get It!
..::Rally Newsletter::..
.::info Rally Suggestions::.
.::Car Reviews::.
..::info Rally TOP::..