F1 news
    www.vandmasini.ro
+Galerie Foto
+Calendar Competitional
+MotoGp News 2009
+Photo Moto Gp
+MotoGp News
+Photo Album Rally
+Photo Gallery Wrc
+Calendar Competitonal
+Rally Drivers
+Rally Co-Drivers
+Rally Monte-Carlo
+Rally Sweden
+Rally Mexico
+Rally Catalunya
+Rally Corsica
+Rally Argentina
+Rally Sardinia
+Rally Acropolis
+Rally Deutschland
+Rally Nestle Finland
+Rally Japan
+Rally Cyprus
+Rally Turkey
+Rally Australia
+Rally Team
+WRC Rally
+Albums F1 Photo Gallery +Formula 1 Photo Gallery +F1 Sexy Pit Babes Pics
+Calendar Competitonal
+Michael Schumacher F1
+Michael Schumacher
+Goodbye Michael Schumacher
+Formula 1 Pilots
+F1 Team
+F1 Sakhir Circuit
+F1 Sepang Circuit
+F1 Melbourne Circuit
+F1 Imola Circuit
+F1 Nurburgring Circuit
+F1 Barcelona Circuit
+F1 Monaco Circuit
+F1 Silverstone Circuit
+F1 Montreal Circuit
+F1 Indianapolis Circuit
+F1 Magny-cours Circuit
+F1 Hockenheim Circuit
+F1 Hungaroring Circuit
+F1 Istanbul Circuit
+F1 Monza Circuit
+F1 Spa-Francorchamps
+F1 Shanghai Circuit
+F1 Suzuka Circuit
+F1 Interlagos Circuit
+F1 News Arhive
+Formula 1 | F1 2006
+F1 News List
+Katie Price Photo Gallery +Jodie Marsh Pictures
+Photo Gallery
+Calendar Competitonal
+Galerie Foto
+Calendar Competitonal
+Calendar Competitonal
+Galerie Foto
+Photo Gallery
+Calendar Competitonal +Red Bull Romaniacs 2006 +Rally Raid Sitemap
+Galerie Foto
+Calendar Competitonal
+Arhiva Stiri
+Anunturi
Dunca se tine tare
Motociclistul roman ocupa locul 101 în clasamentul general. El a terminat pe 85 etapa de sambata. Sprijinit de colegii săi din echipa Redzone Timisoara, francezii Francois si Etienne Vuillet, Romeo Dunca a terminat cu bine si etapa a 9-a din cea de-a 27-a editie a raliului Dakar.
Ieri, el si-a petrecut ziua libera la Atar, in Mauritania. Pentru primul roman participant la sectiunea moto etapa de sambata n-a mai fost atat de agitata precum cea de joi, cînd a fost nevoit să ruleze mai bine de 24 de ore pentru a ajunge în punctul terminus (Tichit). El a terminat pe locul 85, în 9h 00:59, la 3h 46:49 de cîștigător (Isidre Pujol Esteve). La cîteva ore după sosirea la Atar, românul a fost anunțat că a fost penalizat cu o oră, motiv pentru care în ierarhia generală ocupă acum poziția 101 (la 24h 35:35 de liderul Cyril Despres, care a parcurs etapele de pînă acum în 23h 44:27).

A rătăcit prin deșert
Lîngă român s-au aflat colegii săi de echipă, precum și componenții echipei tehnice - Michel Servet, aflat pe mașina de asistență (Nisan Patrol), și Szilverster Zsolt, care încearcă să țină motoarele în viață și se ocupă de legătura cu echipa de la KTM și cu organizatorii. Altfel, François Vuillet a părăsit cursa în etapa a șaptea, Zouerat - Tichit, considerată de cei mai experimentați participanți drept una dintre cele mai grele din istoria competiției. În aceeași etapă, Dunca a petrecut noaptea în deșert, asemenea altor zeci de concurenți, după ce o zi întreagă a rătăcit printre dune. El a avut probleme și cu motocicleta și a ajuns practic după mai bine de 24 de ore la finish. O adevărată aventură. “Se știa că va fi o etapă care va tria mai ales concurenții începători. Deșertul este ca muntele, mai ales din cauza vîntului. Atunci ai senzația că urci pe Everest. Nisipul îți intră în ochi, în motor, peste tot. Eu am căzut cînd coboram de pe o dună. Nu asta era atît de grav, căzuseră alții de multe ori, însă am avut ghinionul că motocicleta de 200 de kg s-a răsturnat peste mine. Romeo a căzut tot acolo, dar motocicleta lîngă el. Oricum, am avut și noroc, putea să-mi pice pe coloană”, povestește Vuillet într-o română aproape perfectă. De altfel, francezul are și cetățenie română, iar motocicleta și echipamentul poartă însemnele țării noastre.

Mitsubishi, imperială
Etapa de sîmbătă, a noua, a adus un nou succes pentru Mitsubishi la auto. De fapt, echipa niponă a reușit dubla, Luc Alphand cîștigînd proba specială cu un avans de un minut și 31 de secunde față de mașina colegului său, Stephane Peterhansel (foto), care este lider la “general”. Cei doi de la Mitsubishi sînt urmați de nemțoaica Jutta Kleinschmidt (Volkswagen), care a fost a patra în “specială”, și de americanul Robby Gorden (VW). Sîmbătă s-a înregistrat și abandonul lui Saleh Nasser Al Attiyah (BMW), care se afla pe locul 4 la “general”.

A abandonat și Etienne Vuillet
Celălalt francez din echipa Redzone Timișoara, Etienne Vuillet, a abandonat chiar în etapa de sîmbătă, astfel că Romeo Dunca a rămas singur în cursă. Împreună cu François, el va încerca să-l ajute pe timișorean astfel încît obiectivul propus - “Un român să ajungă la Dakar” - să fie atins.
Marian Burlacu, Lucian Lipovan -Get It!
..::Rally Newsletter::..
.::info Rally Suggestions::.
.::Car Reviews::.
..::info Rally TOP::..